loading...
عطاری آنلاین
اطلاعیه سایت عطاری
از آن جا که این سایت تحقیقات گسترده ای را پیرامون گیاهان دارویی ، عرقیجات ، ادویه جات و... آغاز کرده خواهشمندیم هر کدام از بازدید کنندگان گرامی ما را با نظرات خویش راهنمایی کنند و همچنین اگر اشکالی در مطلبی از سایت وجود دارد در نظرات همان مطلب به اطلاع ما برسانند تا دیگر بازدید کنندگان به اشتباه از مطلبی نتیجه گیری نفرمایند.

آخرین ارسال های انجمن
مدیر سایت بازدید : 139 شنبه 03 تیر 1396 نظرات (0)

آب و هوا می تواند بر سلامت و ویژگی های جسمانی فرد تاثیرگذار باشد. به طور کلی هوای معتدل در صورتی برای فرد مفید است که مزاج بدنش معتدل باشد. برای بدن بیمار هوایی مناسب است که ضد مزاج بیماری فرد را داشته باشد.


در متن زیر به برخی از آثار آب و هواهای مختلف بر سلامتی افراد از نظر طب سنتی اشاره می کنیم.
- هوای گرم: هوای گرم باعث لاغر و زرد شدن صورت و سوختن خلط ها در بدن می شود. منافذ بدن را باز می کند، لذا باعث افزایش تعریق و در نتیجه کاهش ادرار می شود. به سبب این ویژگی ها تمامی قوای فرد را تضعیف می کند، تشنگی فرد را بیشتر می کند و میل به غذا را کاهش می دهد.
در کل هوای گرم برای هیچ بدن سالمی منفعت ندارد، ولی در افرادی که به بیماری های ناشی از مزاج سرد مثل لقوه، قلنج و تشنج مبتلا هستند، مفید واقع می شود.
- هوای سرد: در مقایسه با هوای گرم، هوای سرد برای حفظ سلامتی افراد سالم مفیدتر است، چرا که بدن را استوار می کند و منافذ بدن را می بندد، لذا حرارت را در بدن حفظ می کند، غذا بهتر هضم می شود و میل فرد به غذا بیشتر شده و بیماری های گرم بهبود می یابند. در هوای سرد رطوبت ها به عرق تبدیل نمی شوند، پس در بدن تجمع می یابند. ادرار بیشتر شده و اجابت مزاج کمتر می شود.
- هوای مرطوب: رطوبت را در بدن نگه می دارد و برای افراد لاغر و خشک مزاج مفید است. به علاوه پوست را نرم و روشن می کند.


توصیه های طب سنتی برای فصول مختلف سال


بهار
تعریف منجمان و طبیبان طب سنتی از فصل بهار متفاوت است. از نظر این طبیبان فصل بهار نزدیک به 50 روز (کمتر از دو ماه) است و در واقع برهه ای از سال است که مردم کشورهای معتدل نیازمند پوشیدن لباس گرم به علت سردی هوا و یا خنک کردن هوا به علت گرمی آن نباشند.
هوای گرم و خشک تابستان باعث از بین رفتن آب بدن و باعث افزایش امراض گرم و خشک مثل تب می شود
این زمان ابتدای سبزی و خرمی زمین است و گیاهان و گل ها با شروع این فصل رشد می کنند. حیوانات و انسان ها به علت فرا رسیدن هوای معتدل، به شادی و سرور می پردازند.
اطبای طب سنتی برای حفظ تندرستی در این فصل چند توصیه دارند:


1- پاکسازی بدن
طبق نظر حکیمان طب سنتی در فصل زمستان خلط ها در بدن منجمد شده و تجمع می یابند. با آغاز گرما در فصل بهار، این مواد جریان یافته و به عروق و اعضای مختلف می ریزند. این حرکت می تواند موجب برخی از بیماری ها شود. به همین دلیل روش های گوناگونی برای پاک کردن بدن از این مواد توصیه شده است، مانند:
الف) فصد یا رگ زدن (باز کردن منفذی کوچک در دیواره رگ به وسیله نیشتر که باعث خروج اخلاط فاسد همراه با خون می شود). بهار مناسب ترین فصل جهت فصد است.
ب) قی کردن
ج) ایجاد اسهال


2- تغذیه
الف) همان طور که ذکر شد در فصل زمستان خلط ها در بدن جمع شده اند، پس در بهار بدن ما به غذای کمتری نیاز دارد. از سوی دیگر دستگاه گوارش در بهار گرم می شود و قوه هاضمه قوی می گردد. پس نباید خالی بماند. بنابراین توصیه می شود در این فصل بیشتر از غذاهای «مُزَوره» استفاده کنیم که ارزش غذایی کمی دارند.
ب) در بهار باید از خوردنی ها و آشامیدنی های گرم و تر، فعالیت بدنی و استحمام بیش از حد اجتناب کنیم، چون مزاج بهار «گرم و تر» است و این اقدامات نیز بدن را گرم و تر می کنند و می توانند باعث بیماری های گرم و تر شوند.
ج) باید از خوردن غذاهای شور، تلخ، تند و یا حاوی گوشت زیاد پرهیز کرد و از شربت های خنک مثل شربت غوره، انار و سکنجبین بیشتر استفاده کرد.


3- فعالیت بدنی
فعالیت بدنی باید در حد متوسط باشد. اگر ورزش و فعالیت سنگین انجام دهیم، گرمای زیادی در بدن تولید می شود که موجب حرکت خلط های فوق الذکر در بدن می گردد. به علاوه فعالیت بدنی کم نیز فایده ای برای بدن ندارد.


4- لباس
در کشورهایی که بهار در آن کمی سرد است، لباس پنبه ای مناسب است. اما در کشورهایی مثل هند که بهار کمی گرم است، بهترین لباس پوست سنجاب است. کرباس نرم نیز توصیه شده است.

تابستان
هرچند منجمین تابستان را از شروع تیر تا پایان شهریور می دانند، اما از نظر طب سنتی ایران، تابستان مدتی از سال است که در آن هوا گرم است و مردم محتاج به خنک کردن خود هستند.
تابستان مزاجی گرم و خشک دارد، البته این توصیف تنها در کشورهایی مثل ایران و عربستان صحت دارد که در تابستان باران نمی بارد، ولی در هندوستان و نواحی ساحلی تابستان گرم و تر است.
هوای گرم و خشک تابستان باعث از بین رفتن آب بدن و باعث افزایش امراض گرم و خشک مثل تب می شود، به ویژه اگر فرد جوان باشد. مزاج جوانان گرم و خشک است و اگر فعالیت بیش از حد داشته باشند، آب بدنشان از بین می رود. همچنین منطقه گرم و خشک احتمال ابتلا به این دسته از بیماری ها را افزایش می دهد.
در پاییز باید از استحمام با آب سرد خودداری شود، چرا که آب سرد مسدودکننده منافذ بدن است و در نتیجه مواد زاید تبخیر نمی شوند و در بدن تجمع یافته، باعث بیماری های مثل سرماخوردگی می شود
البته گرم و خشک بودن هوا در افراد مسن که مزاجی سردتر دارند، باعث کاهش مشکلات می شود. به خصوص امراض سردتر مثل بیماری های روماتیسمی و انواع ورم ها در تابستان کمتر رخ می دهند.
اطبای طب سنتی برای حفظ تندرستی در این فصل چند توصیه دارند:


1- پاکسازی بدن
الف) اگر فرد می تواند به راحتی قی کند، مکرر قی کند، چون در تابستان حرارت غالب است و حرارت تمایل به سطح دارد، حرارت در عمق بدن کم می شود، پس قوه هاضمه تضعیف می شود. در نتیجه خارج کردن خلط های باقیمانده ضروری است.
ب) اگر قی میسر نباشد، می توان از ملین هایی مثل آب میوه ها استفاده کرد.
ج) حتی المقدور فصد صورت نگیرد و اگر لازم شد، در حد اعتدال باشد.


2- تغذیه
در تابستان کمتر بخورید و بیاشامید. غذاها و آشامیدنی ها در تابستان باید خنک باشند و همان طور که ذکر شد، قوه هاضمه در این فصل تضعیف می شود، پس باید از غذاهایی استفاده کرد که راحت هضم می شوند.
مصرف این میوه ها و شربت ها در تابستان توصیه شده است: میوه هایی مثل گیلاس، آلو و آلوچه، خیار، خربزه، هندوانه، شیرخشت، هلیله زرد، شربت ریواس، آب عشقه، آب میوه ها، سکنجبین و شربت لیمو.


3- فعالیت بدنی
الف) وزش باعث افزایش گرما و کاهش آب بدن می شود، پس باید کمتر ورزش کرد و وقت بیشتری را به استراحت در هوای خنک و کنار آب روان اختصاص داد.
ب) در فصل تابستان رفتن به مناطقی که هوای خنک و مرطوب دارند، به ویژه در افرادی که مزاج گرم و خشک دارند بسیار مفید است. البته سفر در هوای گرم می تواند بسیار مضر باشد. لذا بهتر است در چنین مواردی فرد خود را تا حد امکان از گرما و آفتاب دور نگه دارد.
ج) در تابستان از حمام گرم بپرهیزید.


4- لباس
بهترین لباس در این فصل، لباس نخی است. چرا که نخ از خنک ترین پارچه ها است و به بدن نمی چسبد. به ویژه اگر نخ کهنه باشد، نرم تر و مناسب تر است.

پاییز
در پاییز مزاج سرد و خشک غالب است و این مزاج ضد مزاج خون که گرم و تر است می باشد؛ لذا در این فصل خون کمتر ساخته می شود. در این فصل به علت تفاوت شدید و ناگهانی بین هوای گرم نیمروز و هوای سرد بامداد و شب بیماری های زیادی بروز می کنند.
اطبای طب سنتی برای حفظ تندرستی در این فصل چند توصیه دارند:


1- پاکسازی بدن
برای دفع خلط های تجمع یافته ای که در اثر حرارت تابستان تغلیظ شده اند، توصیه به انجام استفراغ شده است، چرا که اگر این خلط های غلیظ شده، از بدن خارج نشوند، در زمستان فاسد خواهند شد.
الف) قی کردن در پاییز منع شده است، چون بدون آنکه توان دفع اخلاط فوق الذکر را داشته باشد، باعث حرکت و جریان یافتن این اخلاط می شود.
ب) بهترین راه حل، فصد یا اسهال با مواد مسهل ضعیف است.


2- تغذیه
الف) همان طور که ذکر شد، در این فصل اخلاط غلیظ در تابستان باقی مانده اند و از طرفی قوای بدن به علت گرمای شدید تابستان تحلیل رفته است. بنابراین در پاییز باید از مصرف غذاهای شکم پرکن خودداری کرد.
ب) مصرف مواد غذایی گرم و تر به علت خشکی مزاج پاییز توصیه می شود، چرا که بدن را با توجه به مزاج سرد و خشک فصل به تعادل می رساند.
ج) همچنین غذاهای شور و نمک سود و گوشت صید، به علت خشکی زیاد نباید مصرف شوند.
د) استفاده از نوشیدنی هایی مانند گل شکر، آب انار و آشامیدنی های مفرح (خوش بو) توصیه شده اند.


3- فعالیت بدنی
الف) در این فصل خوابیدن در مکان سرد و برهنه نمودن سر و کم پوشیدن لباس توصیه نمی شود، زیرا همان طور که گفتیم تغییرات دما دراین فصل زیاد است و در کل باید از گرمای نیمروزی دوری کرد.
ب) در پاییز باید از استحمام با آب سرد خودداری شود، چرا که آب سرد مسدودکننده منافذ بدن است و در نتیجه مواد زاید تبخیر نمی شوند و در بدن تجمع یافته، باعث بیماری های مثل سرماخوردگی می شود.
ج) دراین فصل از خوابیدن با شکم پر بپرهیزید، چرا که غذاها به علت قوت و حرارت پایین بدن دیر هضم می شوند.

زمستان
مزاج زمستان سرد و مرطوب است. سرما به دلیل فاصله زیاد زمین از خورشید است و رطوبت و نمناکی هوا به دلیل بارش برف و باران به وجود می آید. البته در سرزمین هایی مثل هند و بنگلادش که در زمستان بارندگی ندارند، شرایط متفاوت است.
زمستان باعث زکام، آبریزش بینی، سرفه و به طور کلی بنا به اصطلاح حکمای طب سنتی باعث افزایش امراض بلغمی می شود. در حقیقت در صورت سالم بودن اعضای قفسه سینه نظیر ریه، رطوبت از مجاری بینی و دهان خارج می شود و در غیر این صورت درگیری ریوی، دندان، گوش و سایر اعضا رخ می دهد.
اطبای طب سنتی برای حفظ تندرستی در این فصل چند توصیه دارند:


1- پاکسازی بدن
هر فردی در این فصل بیمار شود، باید بلافاصله مواد زاید را از بدن دفع کند، چرا که به علت سرما منافذ بسته هستند و مواد خود به خود دفع نمی شوند. به ویژه استفاده از مسهل ها در این فصل توصیه شده است.


2- تغذیه
در این فصل توصیه به مراقبت بیشتر و تناول غذا به طور کامل شده است. مصرف آبگوشت، گوشت سرخ کرده، کباب و امثال آن همراه با دارچین توصیه می شود.

مدیر سایت بازدید : 456 جمعه 05 تیر 1394 نظرات (0)

به گزارش عطاری آنلاین، به منظور یکنواخت كردن و هماهنگ‌ سازی استاندارد گیاهان دارویی برای منطقه IOR، مرکز آموزش و مطالعات منطقه‌ای گیاهان دارویی تأسيس مي‌شود.
 
رئیس مرکز منطقه ­ای علوم و انتقال فناوری اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند IORA RCSTT در پي بازديد روز سه‌شنبه 26 خرداد سال جاری از شرکت باریج اسانس‌-‌بزرگترین شرکت گیاهان دارویی ایران‌- مستقر در کاشان از تأسيس مرکز آموزش و مطالعات منطقه‌ای گیاهان دارویی خبرداد.
 
دكتر مولي‌نژاد اظهار داشت: در اين ديدار پیش‌نویس سند یکنواخت‌كردن و هماهنگ‌سازي استاندارد گیاهان دارویی برای منطقه IOR تنظيم شد كه برای نظرسنجی در اختیار کشورهای منطقه قرار گرفت.
 
وي افزود: به‌دنبال نشست فوکال پوینت‌های گیاهان دارویی مرکز منطقه‌ای علوم و انتقال فناوری اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند(IORA RCSTT) كه 18 تا 27 اسفند 1393 (مطابق با  18-19 مارس 2015 ) به میزبانی مرکز گیاهان دارویی و اسانس هند برگزار شد، توسعه فناوری گیاهان دارویی در  منطقه IOR و تدوین استاندارد گیاهان دارویی منطقه IOR مدنظر قرار گرفت.
 
مولي نژاد بيان داشت: در اين نشست 23 شرکت‌ دانش‌بنیان و جمعي از مسئولین ذی‌ربط جمهوری اسلامی ایران از جمله نماینده ستاد گیاهان دارویی حضور داشتند.
 
  رئیس مرکز منطقه­ ای علوم و انتقال فناوری اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند افزود: به منظور توسعه این همکاری‌ها، به همراه جمعي از دست اندرکاران این صنعت از بزرگترین شرکت گیاهان دارویی ایران‌- شرکت باریج اسانس‌- مستقر در کاشان بازدید به عمل‌ آمد.
 
وي بيان داشت: مهمترین دستاورد این سفر، موافقت اولیه برای ایجاد مرکز آموزش و مطالعات منطقه‌ای گیاهان دارویی در محل سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و با حمایت بخش خصوصی است.

مدیر سایت بازدید : 629 چهارشنبه 27 خرداد 1394 نظرات (0)

برخی از پرفروش ترین داروهای گیاهی که برای پوست و مو استفاده می شوند به شرح زیر اند:

محصولات مو

  • عصاره موضعی بابونه شرکت زردبند (محرک رویش مو وابرو)
  • عصاره موضعی رزماری شرکت زردبند (تقویت مو و ابرو)
  • قطره خوراکی پونه سنبله ای زردبند ( رفع موهای زایددر خانم ها)
  • تونیک موی آرتمیس شرکت گل دارو( محرک رویش موی سروابرو ، رفع شوره سر)
  • کرم هیرسوتان گل دارو(رفع موهای زائد صورت)
  • عصاره آرایشی شلتوک برنج شرکت اکسیر گل سرخ ( تقویت کننده و نرم کننده مو وجلوگیری از ریزش مو)
  • عصاره آرایشی سدر شرکت اکسیر گل سرخ ( ضد التهاب وشوره سر ، موخوره و نرم کننده مو)
  • عصاره آرایش رزماری شرکت اکسیر گل سرخ ( موثر در رویش موهای ریخته شده وضخیم کردن موهای کرکی و جلوگیری از ریزش مو)
  • عصاره آرایشی سیر شرکت اکسیر گل سرخ ( ضد شوره و تقویت کننده مو)
  • عصاره آرایشی حنا شرکت اکسیر گل سرخ ( ضد شوره سر وافزایش رشد مو وضد التهاب)
  • عصاره آرایشی جوانه گندم ( تقویت کننده پوست ومو)
  • لوسیون موضعی رزماری شرکت باریج اسانس ( جلوگیری از ریزش مو و تحریک رشد موی سر وابرو)
  • ژل موی آلوئه ورا شرکت باریج اسانس ( تقویت کننده وحالت دهنده مو و رفع شکنندگی مو)
  • ژل موی کتیرا شرکت باریج اسانس ( تقویت کننده وحالت دهنده مو)
  • روغن فندق شرکت باریج اسانس ( تقویت و پرپشت کننده مو وابرو)
  • اسپری گیاهی رویش شرکت گیاه اسانس( جلوگیری از ریزش مو و تقویت موی سر ، ضد چربی و شوره سر و ضد قارچ و خارش)
  • کپسول اکوگان شرکت گیاه اسانس (تقویت کننده و تحریک رشد موی سر و تامین کننده ویتامینهای گروه ب واسید آمینه های ضروری )

محصولات ناخن

  • عصاره موضعی گیاه دم اسب شرکت زردبند (تقویت ناخن)
  • عصاره آرایشی گیاه دم اسب شرکت اکسیر گل سرخ ( تقویت کننده و مستحکم کننده ناخن)
  • کپسول اکوگان شرکت گیاه اسانس ( تقویت و تحریک رشد ناخن و تامین کننده ویتامین های گروه ب و اسید آمینه های ضروری)

 

مدیر سایت بازدید : 1188 شنبه 22 شهریور 1393 نظرات (0)


دکتر رضا منتظر (متولد 1349– تهران) متخصص، محقق و پژوهشگر طب سنتی و اسلامی و صاحب آثاری چون "طب اسلامی گنجینه تندرستی" و "طب ایرانی اسلامی در آیینه تاریخ" است.

 

برای معرفی این کتاب میهمان آقای دکتر درعطار خانه اکسیر شدیم.

 

این روزها ما برای تسکین کوچکترین دردهایمان دنبال قرص و کپسول می‌گردیم، اما حتما راه حل دیگری هم هست.

 

تا به حال شده برای تهیه دارو به جای داروخانه به عطاری بروید؟!

 

رضا منتظر که دانش آموخته پزشکی کلاسیک است، سال هاست که اولویت خود را طب سنتی و اسلامی قرار داده و به خوبی توانسته داشته‌های علم اصیل پزشکی را در این کتاب جمع‌آوری کند.

 

کارشناسان معتقدند طب سنتی علاوه بر گشودن برخی بن‌بست‌های طب مدرن، آن را تعدیل می‌کند و طب جدید هم به نوعی مکمل طب سنتی است.

 

رضا منتظر در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: متاسفانه چیزی که در ذهن قشر تحصیلکرده و پزشکان و متخصصین ما قرار داده‌اند این است که علم پیشرفت کرده و با این ترقی و مدرنیته، پزشکی جدید جای طب سنتی را گرفت، اما این گونه نیست. همانطور که در فصل اول کتاب اشاره کردم یک کودتای طبی در اروپا و ایران رخ داد که بساط طب سنتی را تا امروز جمع کرده است.

متاسفانه بین این دو طب تا به حال هیچ مقایسه‌ای صورت نگرفته است و اگر کسی انجام داده است ارائه کند و این را ثابت کند که طب شیمیایی از طب سنتی برتر است و امروز نباید به طب سنتی برگشت که یک چنین چیزی تا به حال نبوده و ما تمام این شواهد و مستندات را در این کتاب آورده‌ایم.

 

وی در ادامه گفت: ما تاریخ طب را به معنای واقعی زیر ورو کردیم و بعضی از این کتاب‌ها را که در بازار نبود و الان هم نیست را نیز مطالعه کردیم و برای استفاده و بهره‌ بردن از آنها حتی به عضویت کتابخانه خاص درآمدیم که بتوانیم این منابع را مطالعه کنیم.

 

دکتر منتظر تصریح کرد: فکر می‌کردیم نگارش این اثر شش ماه زمان ببرد، اما نگارش آن دو سال به طول انجامید.

 

ما ضمن به کار بردن منابع طب سنتی و اصیل، یک‌سری ذخیره‌های ارزشمند در طب اسلامی را هم در کتاب جمع کردیم که فصلی را به خود اختصاص داد.


رضا منتظر نویسنده کتاب در ادامه افزود: فصلی به عنوان طب در کلام پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصومین (ع) در کتاب وجود دارد و در انتها بحث حجامت که موضوع پایان نامه من بود که شامل ترکیب خون ، اثرات درمانی قدیم و جدید و...  فصلی از کتاب شده است و در نهایت به محصولی که در دست شماست رسیده است

 

مقدمه کتاب «طب اسلامی گنجینه تندرستی» را استاد حسین خیراندیش و دکتر سید احمد ثاقبى، دانشیار بیماری هاى داخلی دانشگاه علوم پزشکى مشهد نوشته اند.

 

فهرست اجمالى مطالب این کتاب شامل موارد زیر است:

مقدمه ى مۆلف

فصل اول : تعریف واژه ها

فصل دوم : بیان حقایق تاریخى

فصل سوم : بیان حقایق طبى در قرآن کریم

فصل چهارم : طب در کلام پیامبراکرم و ائمه اطهارعلیهم السلام

فصل پنجم : نارسایى ها، نقاط ضعف و آفات طب رایج

فصل ششم : برخى شواهد برترى طب اسلامى و سنتى بر طب رایج

فصل هفتم : تکلیف چیست؟

فصل هشتم : موانع موجود در راه احیاء طب سنتى

فصل نهم : حجامت

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

مدیر سایت بازدید : 735 پنجشنبه 13 شهریور 1393 نظرات (0)


یک متخصص طب سنتی با بیان اینکه : « در اختلالات خاص مثل دردهای زانو ، بیماری واریس  زالو به همراه داروهای گیاهی می تواند در درمان اثر گذار باشد . » تاکید کرد :« از جمله کاربردهای دیگر زالو درمانی در بیماری های قلبی – عروقی است که البته درمان بیماری قلبی عروقی به همراه دارو درمانی است و هیچ زمانی صرفا با زالو درمانی این درمان صورت نمی گیرد ».

 

مهرداد کریمی در رابطه با پیشینه زالو درمانی گفت :«قدمت زالو درمانی به حدودپنج هزار سال پیش می رسد ، در طب سنتی ایران ، چین وهندوستان و اروپا و مخصوصا در ایران زالو استفاده فراوانی می شده است ».

 

این متخصص طب سنتی در ادامه گفت :« نکته شایان ذکر این است که در طب کنونی هم استفاده از زالو درمانی رو به افزایش است به طوری که سازمان پزشکی امریکا از سال 2003 ، زالو را به عنوان ابزار پزشکی پذیرفته است ».

 

کریمی ، پزشک طب سنتی گفت :« زالویی که در شرایط ویژه تولید شده و تحت نظارت است در پیوند اعضا به کار برده می شود ، به دنبال پیوند یک عضو تمام عصب ها و شریان ها پیوند می شود تا خونرسانی در آن نواحی به صورت مطلوب صورت گیرد ، معمولا وقتی در یک ناحیه عضوی قطع شود و دوباره پیوند زده شود ورید ها دچار مشکل می شوند و خونرسانی به آن ناحیه مختل می شود ، در این مواقع استفاده از زالو در این نواحی خاص می تواند تاثیر گذار باشد ».

 

وی در ادامه گفت :« استفاده از زالو در طب سنتی بسیار رایج می باشد، قاعده ای در طب سنتی بنام پاکسازی وجود دارد . این قاعده به این صورت است که  وقتی بدن دچار اختلال در اخلاط  شد ، نیاز به پاکسازی وجود دارد ».

 

این پزشک طب سنتی گفت :« برای پاکسازی افراد می توانند هم از گیاهان دارویی و هم از ابزار پزشکی برای پاکسازی استفاده کنند . بدین صورت که ابتدا پزشکان درمان گیاهی را آغاز می کردند و سپس روش های دیگری از قبیل حجامت و زالو درمانی رابه کار می برند ، میزان پاکسازی توسط زالو بسیار بیشتر از حجامت است و مورد استفاده فراوانی قرار می گیرد ».

 

مهرداد کریمی از جمله موارد استفاده از زالو درمانی را به این صورت بیان کرد که : « در اختلالات خاص مثل دردهای زانو ، بیماری واریس  زالو به همراه داروهای گیاهی می تواند در درمان اثر گذار باشد . از جمله کاربردهای دیگر زالو که در طب سنتی ایران رایج است در بیماری های قلبی – عروقی است که البته درمان بیماری قلبی عروقی به همراه دارو درمانی است و هیچ زمانی صرفا با زالو درمانی این درمان صورت نمی گیرد و نمی توان فقط به در مان با زالو اتکا کرد بلکه فقط به عنوان یک درمان کمکی می تواند بسیار اثر گذار باشد ».

 

وی درادامه گفت :« در درمان دردهای مفاصل هم می توان از از زالو درمانی بهره برد ،از جمله بیماری های مفاصل که با زالو می توان درمان کرد نقرس است در مواقعی که بیماری حاد و مزمن باشد زالو می تواند برای جلوگیری از عود بیماری موثر باشد ».

 

مهرداد کریمی ، استاد دانشگاه علوم پزشکی  تهران گفت :«زالویی که در دنیا مورد پذیرش قرار گرفته است هيرودوس مديسيناليس است که اثرات درمانی هم دارد که این زالو درکشور ما موجود نیست و از گونه های دیگر زالو استفاده می شود ، هر زالو در هر دوره درمانی بین 10تا 20سی سی از خون از خون ناحیه ای را که به آن چسبیده است را می گیرد و سپس از آن ناحیه جدا می شود ».

 

وی  در ادامه افزود:« ممکن است بعد از زالو درمانی بین دو تا ده ساعت نشر خون ادامه داشته باشد که این جزء اهداف درمانی می باشد در این مواقع بسیاری از بیمارانی که از زالو درمانی استفاده می کنند ، نگران می شوند ، البته شیوه هایی برای این جلوگیری از نشر خون می توان انجام داد اما باید توجه داشته باشیم که این مورد بخشی از اهداف درمان است ».

 

این پزشک متخصص طب سنتی در رابطه با نوع زالویی که در درمان استفاده می شود گفت :« اگر کسی از زالویی استفاده میکند که غیر اصولی و غیر بهداشتی باشد و یا صرفا از طبیعت بدست آمده باشد و یا محل پرورش یا نگه داری آن نا معلوم باشد می تواند باعث انتقال بسیاری از بیماری ها بشود و افراد باید از استفاده از چنین زالوهایی پرهیز کنند ، افراد برای زالو درمانی باید به مکان هایی مراجعه کند که معتبر باشد و زیر نظر گروه علوم پزشکی باشد».

 

کریمی ، پزشک متخصص طب سنتی گفت :« در بزاق زالو حدود 20 نوع ماده ضد انعقاد وجود دارد ، معروف ترین این ماده هیرودین است . زالو بعد از این که به ناحیه مورد نظر چسبید و جریان خون داخل عروق را از طریق گیرنده های حسی دریافت می کند و بوسیله آرواره های خود شروع به مکیدن می کند  ».

 

 وی در ادامه گفت :« برخی از افراد به صورت نا آگاهانه از مکنده های خون استفاده می کنند که از هم خانواده های زالوهای پزشکی است  این مکنده ها گرچه می توانند خون را بمکند اما می توانند واکنش های شدید پوستی را هم ایجاد می کند ».

 

این پزشک طب سنتی در پایان در رابطه با عوارض زالو درمانی گفت :« نشر خون می تواند به مدت طولانی ادامه پیدا کند که اگر فرد دچار کم خونی است یا مشکل خاصی را دارد می تواند در روند درمان ادامه پیدا کند . البته معمولا فرد در یک مرحله درمان دچار چنین مشکلی نمی شوند ، عارضه ی دیگری که می تواند بوجود بیاید ، عفونت های پوستی است ، بدنبال زالو درمانی واکنش های پوستی هم ممکن است ظاهر شود که بدلیل پروتئین های موجود در بزاق زالو است ، التهابی بر جای می گذارد که جای نگرانی نیست ».

مدیر سایت بازدید : 644 جمعه 17 مرداد 1393 نظرات (0)

اضافه کردن تنها کمی ادویه به غذا می‌تواند دقیقا همان چیزی باشد که برای بهبود چشمگیر سلامت بدن خود به آن نیاز دارید. نتایج بررسی مطالعات مختلف نشان‌دهنده افزایش تمایل به استفاده از انواع ادویه‌ها در رژیم غذایی روزانه افراد است.

در این گزارش به نقل از هفته نامه «تایم» به سه دلیل مهم برای خوردن ادویه اشاره می‌شود:

کمک به کاهش وزن
نتایج بسیاری از مطالعات جدید تایید می‌کند که افزودن اندکی ادویه به رژیم غذایی روزانه تا چند سانتیمتر از سایز دور کمر می‌کاهد. همچنین مطالعه‌ای که از سوی متخصصان سلامت در دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس انجام شده نشان می‌دهد که فلفل، بدن را وادار می‌کند تا کالری بیشتری بسوزاند. در مطالعه مشابهی نیز مشخص شد قرصی که از ترکیبات فلفلی تهیه شده به زنان و مردان کمک می‌کند تا چربی بیشتری بسوزانند.

کاهش خطر ابتلا به سرطان
وجود یک ترکیب شیمیایی با نام «کاپسایسین» در فلفل تاثیر مثبتی در افزایش فعالیت گیرنده‌های سلولی در سطح روده می‌شود. این گیرنده‌های سلولی با فعالیت همیشگی خود می‌توانند رشد تومورهای سرطانی را به حداقل برسانند. یافته‌های این مطالعه همچنین نشان می‌دهد که کاپسایسین نه تنها خطر تشکیل تومورهای سرطانی را کاهش می‌دهد بلکه سبب طول عمر نیز می‌شود.
جزئیات بیشتر دراین‌باره در مجله مطالعات بالینی منتشر شده است.

افزایش توان جنسی
مطالعات پیشین نقش برخی ادویه‌ها را در افزایش توان جنسی به اثبات رسانده‌اند. علاوه بر این در بررسی یک مطالعه که در مجله بین‌المللی تحقیقات غذا در سال 2011 میلادی منتشر شده آمده است جینسینگ و زعفران توان جنسی را افزایش می‌دهند. با این حال متخصصان همچنان مطمئن نیستند مصرف چه میزان از این ادویه‌ها می‌تواند بهترین تاثیر را داشته باشد.

مدیر سایت بازدید : 1311 سه شنبه 07 مرداد 1393 نظرات (0)


سوء هاضمه مشكلی است كه بسیاری از افراد به آن مبتلا هستند. اسهال ، یبوست ، نفخ، دل درد ، دل پیچه ، ترش كردن ، زخم معده  و خلاصه كلیه عوارضی كه در اثر عملكرد نادرست دستگاه گوارش به وجود می آید، سوء هاضمه نام دارد . علل به وجود آورنده ی آن اغلب عادات تغذیه ای غلط، كم تحركی و مشكلات روحی است. بسیاری از داروهایی كه اكنون برای درمان سوء هاضمه در اختیار ما است ، از گیاهان تهیه می شوند . اكنون خواص دو گیاه مؤثر در این زمینه را برایتان شرح می دهیم.

شیرین بیان
ریشه خشك شده گیاهی است با پوست خاكستری تا قهوه ای رنگ و مغز زرد رنگ، این ریشه بسیار شیرین و كمی معطر است و به زبان انگلیسی به آنsweet rootمی گویند. مواد مؤثر موجود در آن تری ترپنوئید ساپونین ها هستند.

اثر دارویی؛ شامل اثرات خلط آور، ضد سرفه و ضد ورم دستگاه تنفس است. به علاوه ایزوفلاونویید آن دارای خاصیت ضد باكتری است. از این رو برای مبتلایان به التهاب ، زخم معده یا روده باریك مناسب و كاهنده دل پیچه و ورم است.

شیرین بیان را نباید بیش از 6هفته مداوم مصرف كرد ، زیرا باعث كاهش پتاسیم خون می شود.

 
روش مصرف:

بدین صورت كه برای تهیه چای شیرین بیان، سه قاشق مرباخوری از پودر آن را در نصف لیوان آب جوشیده بریزید و پس از 10 دقیقه آنرا صاف كرده و بنوشید .

http://up.link.attari.us/up/link-attari/2112302051591022421932111321022265972071166.jpg


سناء
یبوست یكی از مشكلات دستگاه گوارش است و برگ سناء از قوی ترین درمان كننده های آن می باشد.

گیاه سنا از بهترین داروهای گیاهی ضد یبوست است كه مصرف آن در جهان بسیار معمول است . سناء  بیشتر در هندوستان كاشت می شود ولی در عطاری های خودمان هم موجود است . مؤثرترین تركیب آن 3 درصد دی آنترون گلوكوزید است.

مصرف این دارو برای مبتلایان به بواسیر و جراحیهای مقعد بسیار مفید و شل  كننده مدفوع است.

توصیه می شود مادران شیرده از آن استفاده نكنند چون در شیر ترشح می شود و مصرف بیش از اندازه این گیاه موجب اسهال و دفع الكترولیت از بدن می شود.

روش مصرف:

بهتر است 5/0گرم الی 1 گرم برگ خشك شده سناء را در یك لیوان آب جوش بریزیم و پس از 10 دقیقه آن را صاف كنیم. البته بهتر است از خیسانده آن در آب سرد به مدت 10 تا 12 ساعت استفاده شود تا مصرف آن موجب دردهای روده ای نشود. اثر میوه آن ملایم تر از برگش است، پس برای كودكان مناسب تراست. برگ و میوه سناء به شكل پودر، عصاره قرص ، تی گب و... با نامهای تجاری مختلف موجود است

مدیر سایت بازدید : 726 دوشنبه 23 تیر 1393 نظرات (0)


مدیر جهادکشاورزی بشرویه با بیان اینکه سال گذشته 540 تن زیره‌سبز از اراضی این شهرستان برداشت شده ، گفت: قیمت هر کیلو 8 هزار تومان بوده که در مجموع سال گذشته ارزش ریالی این میزان محصول 43 میلیاردو 200 میلیون ریال بوده است.

شفیعی افزود: در حال حاضر هزار و 100 هکتار از اراضی کشاورزی بشرویه زیرکشت زیره‌ سبز است.

وی پیش‌بینی کرد امسال 320 تن زیره‌سبز از اراضی این شهرستان برداشت شود.

مدیر جهاد کشاورزی بشرو یه با اشاره به اینکه زمان کاشت زیره‌ سبز دی است، گفت: زمان برداشت این محصول اردیبهشت است.

وی در باره تعداد بهره‌بردارن زیره‌سبز در بشرویه تصریح کرد: در حال حاضر 450 بهره‌بردار در این زمینه فعالیت می‌کنند.

مدیر جهاد کشاورزی بشرویه همچنین یادآور شد: با توجه به اینکه زیره سبز یک محصول با نیاز آبی کم است و همچنین از گیاهان دارویی مهم منطقه بشمار می‌آید، لذا در سال‌های اخیر ترویج کشت صحیح آن انجام شده و آموزش‌های مفیدی در زمینه به‌زراعی آن به کشاورزان داده شده است.

زیره‌سبز ضد تشنج بوده و در رفع برونشیت و درد دل کودکان موثر است و همچنین خاصیت ضد نفخ و اشتهاآور دارد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 661
  • کل نظرات : 125
  • افراد آنلاین : 3
  • تعداد اعضا : 508
  • آی پی امروز : 100
  • آی پی دیروز : 60
  • بازدید امروز : 195
  • باردید دیروز : 336
  • گوگل امروز : 5
  • گوگل دیروز : 114
  • بازدید هفته : 1,028
  • بازدید ماه : 781
  • بازدید سال : 33,078
  • بازدید کلی : 1,086,209
  • کدهای اختصاصی

    عطاری آنلاین
     , عطاری 24 , عطاری , عطاری اینترنتی , عطاری آنلاین , عطاری دکتر روازاده , عطاری های تهران , عطاری دایا , عطاری تورنتو , عطاری در لندن , عطاری ابا , عطاری اصفهان , عطاری ابن سینا , عطاری ابا اصفهان , عطاری ایرانیان , عطاری ابا94 , عطاري انلاين , عطاری اهواز , عطاری ایلیا , عطاري آنلاين , عطاری آبا , عطاری آنلاین وبلاگ , عطاری آقای قدیری , عطاری آریایی , عطاری آویشن , عطاری آنلاین روازاده , عطاری آستانه شیراز , عطاری آریاشهر , عطاری به انگلیسی , عطاری بزرگ شرق , عطاری بزرگ تهران , عطاری بهارنارنج , عطاری بوعلی , عطاری بهار , عطاری بزرگ نارمک , عطاری باغ خدا , عطاری برای لاغری , عطاری بهشت , عطاری پل چوبی , عطاری پویانا , عطاری پاسارگاد شیراز , عطاری پارک وی , عطاری پل ستارخان , عطاری پونه , عطاری پامچال , عطاري پامچال , عطاری پارسا , عطاری پاسداران , عطاری تهران , عطاری تبریز , عطاری تهرانی , عطاري تهران , عطاری تجریش , عطاری ترنج , عطاری تهرانپارس , عطاری تبریزی , عطاری تریتا , عطاری ثابت , عطاری ثعلب , عطاری جلالی , عطاری جلال , عطاری جلالی ابادان , عطاری جینسینگ , عطاری جردن , عطاری جاویدی , عطاری جاده ابریشم , عطاری جمشید خدادادی , عطاری جنسینگ , عطاری جمالزاده , عطاری چیست , عطاری چهار فصل , عطاری چهل گیاه شیراز , عطاری چینی , عطاری چیذر , عطاری چاق کننده , گیاهان عطاری چربی سوز , عطاری حکیم چنومیا , داروی عطاری برای چاقی , عطاری حکیم , عطاری حکیم تهرانی , عطاری حکیم خراسانی , عطاری حکاک اهواز , عطاری حاج اسماعیل اصفهان , عطاری حکیم مومن تبریزی , عطاری حسامی , عطاری حکمت طرقبه , عطاری حکیم شهرضا , عطاری حاج نوروز , عطاری خوب در تهران , عطاری خوب در شیراز , عطاری خوب , عطاری خوب در اصفهان , عطاری خوب در کرج , عطاری خوب در اهواز , عطاری خیابان مطهری , عطاری خدادادی , عطاری خوب تهران , عطاری خورشید دکتر سماواتی , عطاری در تورنتو , عطاری دالاهو , عطاری در تهران , عطاری دینی , عطاری دانیال , عطاری در اصفهان , عطاری در شیراز , عطاری رضاییان , عطاری روازاده , عطاری رایگان , عطاری رضائیان , عطاری ره , عطاری رضایی , عطاری روغن , آدرس عطاری روازاده , دکتر عباس عطاری روانپزشک , آدرس عطاری دکتر روازاده , عطاری زنجان , عطاری زعفرانچی , عطاری زیتون , عطاری زود انزالی , عطاری زاهدان , عطاری زیر پل چوبی , عطاری زمانی , عطاری زکریا , عطاری زعفران , زهرا عطاری , عطاری سبزینه , عطاری سینا , عطاری سلامت , عطاری سنتی , عطاری سید شیرازی , عطاری سبز , عطاری سید جلال , عطاری سراجیان , عطاری سقطی تبریز , عطاری سیستانی , عطاری شفا , عطاری شقایق , عطاری شیراز , عطاری شرق , عطاری شمس , عطاری شفا روازاده , عطاری شبانه روزی , عطاری شاه جهان , عطاری شهرکرد , عطاری شفا تهران , عطاری صحرا , عطاری صورتی , صنف عطاری , صالح عطاری , صنایع پزشکی عطاری , عطاری صبا , عطاری صالحی , عطاری صداقت , عطاری صادق , عطاری صانعی , داروی عطاری ضد سرفه , عطاری طیرانی مشهد , عطاری طیرانی , عطاری طب سنتی , عطاری طبیب , عطاری طب الرضا , عطاری طب الکبیر در اصفهان , عطاری طوبی , عطاری طاهرنژاد , عطاری طب النجات , عطاری طاها , عطاری عقیلی خراسانی , عطاری عطارنژاد , عطاری عطار , عطاری علیزاده , عطاری عرفان , عطاری عبا , عطاری عمده فروش , عطاري عقيل خراساني , عطاری عمده , عطاری علیزاده اهواز , عطاری غرب , عطاری غرب تهران , عطاری غرب کشور , عطاری غرب همدان , مجهزترین عطاری غرب , معجزه ترین عطاری غرب , عطاری های غرب تهران , عطاری شهرک غرب , عطاری بزرگ غرب , عطاری در غرب تهران , عطاری فرامرزی , عطاری فرهنگ , عطاری فیسبوکی , عطاری فیس بوک , عطاری فرمانیه , عطاری فرزین , عطاری فیض مند , عطاری فارابی , عطاری فیاضی , عطاری فریور , عطاری قم , عطاری قائم , عطاری قاسمی , عطاری قزوین , عطاری قانون , عطاری قدیری , عطاری قهوه سبز , عطاری قرص کمر , عطاری قدیمی , عطاری قاصدک , عطاری کربلایی , عطاری کرمانی , عطاری کیمیا , عطاری کرج , عطاری کرمان , عطاری کعبه , عطاری کرمانشاه , عطاری کربلایی بهارستان , عطاری کیمیا در پاسداران , عطاری کیمیا پاسداران , عطاری گلها , عطاری گله داری در اهواز , عطاری گل سرخ , عطاری گیاهی , عطاری گلبرگ , عطاری گله داری , عطاری گله داری اهواز , عطاری گیاهان دارویی , عطاری گل نرگس , عطاری گرگان , عطاری لاغری , عطاری لپه ییان , عطاری لقمان حکیم , لیست عطاری های تهران , لیست عطاری های مشهد , لوازم عطاری , لیست عطاری های شیراز , ليست عطاري هاي تهران , لیست عطاری های اصفهان , لیست عطاری , عطاری معروف تهران , عطاری معجزه , عطاری مشهد , عطاری معتبر , عطاری میر قهاری , عطاری معروف شیراز , عطاری مرتضی علی , عطاری ممتاز , عطاری معروف , عطاری مدرن , عطاری ناجیان , عطاری نور , عطاری نیشابوری تهران , عطاری نیشابوری , عطاری نادری , عطاری نباتی , عطاری نعوظ , عطاری نیشابور , عطاری نارمک , عطاري نياوران , عطاری و لاغری , عطاری وزیر نظام , عطاری وزیر نظامی , عطاری و داروهای گیاهی , عطاری و گیاهان دارویی , عطاری و طب سنتی , عطاری ونک , عطاری ویکی پدیا , عطاری ولیعصر , عطاري وعليان , عطاری های اصفهان , عطاری های مشهد , عطاری های شیراز , عطاری های معروف تهران , عطاری های معتبر تهران , عطاری های معتبر , عطاری های کرج , عطاری های تبریز , عطاری های اهواز , عطاری یاس , عطاری یزد , عطاری یبوست , عطاری یوسف آباد , یوسفی نژاد عطاری , دکتر یوسفعلی عطاری , عطاری های یزد , یگانه عطاری , عطاری طوبی یوسف آباد ,  , عطاری آنلاین , عطاری آنلاین وبلاگ , عطاری آنلاین روازاده , عطاری آنلاین رازک , عطاري آنلاين , سایت عطاری آنلاین ,